19 C
Пловдив
петък, април 12, 2024

До края на юни: Пускат движението по ремонтирания участък от пътя Стара Загора-Димитровград

Движението по ремонтираните 1,9 км от първокласния път I-5 Стара Загора – Димитровград ще бъде пуснато до края на юни. Това стана ясно от срещата на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Апостол Минчев с кмета на община Димитровград Иво Димов, които обсъдиха изпълнението на ремонта. Ограниченията ще паднат след монтиране на дилатационните фуги на моста над р. Меричлерска при 272-ри км, за да се спази технологията на изпълнение и да се осигури безопасността на съоръжението.

Предвижда се монтажът на фугите да завърши до края юни т.г. След това дейностите ще продължат с изграждане на канализация в село Радиево, което налага удължаване на срока на ремонтните дейности в близо 9 км участък до септември т.г.

След възстановяването на движението по 1,9 км отсечка трафикът на леките автомобили ще се изнесе извън Димитровград. В момента за изпълнение на строителните работи движението на моторните превозни средства до 3,5 т е пренасочено по обходен маршрут през квартал „Изток“ 1 и 2 на Димитровград. Тежкотоварният трафик над 3,5 т преминава по път III-503 от Средец – Опан – Бяло поле – Васил Левски – Симеоновград, след което по път III-663 Симеоновград – Златополе – Брод до Димитровград и обратно.

Инж. Апостол Минчев и кметът на община Димитровград се обединиха около мнението, че е необходим ремонт на обходния маршрут на участък от пътя, свързващ третокласния път III-663 Чирпан – Симеоновград с път I-5 Стара Загора – Димитровград в кв. „Изток“ на Димитровград.

В срещата участваха директорът на Областно пътно управление – Хасково Радостин Ламбрев и представители на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности – „АБ“ АД, с която АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Хасково.

 

 

 

Related Articles

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ