30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

До края на годината: 46 сгради ще имат достъпна среда за хора с увреждания

Общо 58 съоръжения за подпомагане на самостоятелното придвижване на хора с трайни увреждания ще бъдат изградени през 2021 г., съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Програмата е на стойност близо 1,8 млн. лв. и се осъществява с финансиране по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерството на труда и социалната политика. 

Съоръжения ще бъдат изградени в 46 сгради и ще осигурят достъпна среда на 61 души с трайни увреждания.

Сред одобрените проекти са 39 стълбищни и 9 вертикални подемника, 8 рампи и 2 асансьора.

По програмата се отпускат между 10 000 и 100 000 лв. за изграждане на съоръжения. Тя дава възможност на собственици на индивидуални жилищни сгради или на сдружения на собствениците в многофамилни жилищни сгради, в които живеят лица с трайни увреждания, да осигурят тяхното самостоятелно придвижване и по-добро качество на живот.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ