20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

До края на годината: 46 сгради ще имат достъпна среда за хора с увреждания

Общо 58 съоръжения за подпомагане на самостоятелното придвижване на хора с трайни увреждания ще бъдат изградени през 2021 г., съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Програмата е на стойност близо 1,8 млн. лв. и се осъществява с финансиране по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерството на труда и социалната политика. 

Съоръжения ще бъдат изградени в 46 сгради и ще осигурят достъпна среда на 61 души с трайни увреждания.

Сред одобрените проекти са 39 стълбищни и 9 вертикални подемника, 8 рампи и 2 асансьора.

По програмата се отпускат между 10 000 и 100 000 лв. за изграждане на съоръжения. Тя дава възможност на собственици на индивидуални жилищни сгради или на сдружения на собствениците в многофамилни жилищни сгради, в които живеят лица с трайни увреждания, да осигурят тяхното самостоятелно придвижване и по-добро качество на живот.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ