24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

До края на годината: Приключва ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра

„До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра. След това строителите обещаха да бъде пуснато движението в една лента. Нека проявим разбиране и толерантност, за да се случат нещата“. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности там.

Премиерът Главчев призова хората да проявят търпение, за да бъде завършен ремонтът в отсечката. „Ще стане много по-добре от преди. Петрохан ще бъде ремонтиран, ако има поражения по асфалта. Сложена е и специална настилка срещу приплъзване на тировете. От петък до неделя няма да се движат ТИР-ове, в периодите, когато хората пътуват за работа през делничните дни също няма да се движат тежкотоварни камиони“, посочи още министър-председателят.

Министър Виолета Коритарова подчерта, че затварянето на пътя е наложително, за да се довършат съоръженията по него. „Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни анализи, няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници“, допълни министър Коритарова.

Ако има забавяне по изпълнението на ремонта, ще бъдат наложени санкции на изпълнителя.

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ