24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра – Роман в област Враца. До момента е премахнато старото съоръжение, работи се по долното строене, изпълнени са фундаментите на новия мост, стоманобетонните устои, крила, габиони и част от обратния насип. Предстои монтиране на стоманобетонови греди, изливане на пътната плоча и асфалтови дейности. При добри метеорологични условия в следващите седмици се очаква изграждането на съоръжението да приключи до края на април.

На проведената месечна среща на обекта, в която са участвали представители на Агенция „Пътна инфраструктура“, на строителната фирма и надзора е изискано да се работи мобилизирано, за да може качественото изграждане на съоръжението да завърши възможно най-скоро и да се пусне движението по него.

Новото съоръжение ще е с две ленти за движение и тротоари от двете страни с парапети. Изпълнител на проекта е „ГАРАНТ-90-ЦОНЕВ И СИЕ“ ООД, който бе избран след проведена процедура по ЗОП. Договорът е на стойност 349 736,27 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Пътят между Мездра и Роман осъществява пряка връзка между областите Ловеч и Враца. Отсечката през село Горна Кремена бе един от обходните маршрути за превозни средства над 3.5 тона при ограничаването на движението през миналата година по път I-1 в участъка между Мездра и Лютидол за модернизирането на трасето от първокласния път.

Related Articles

Монтират ново осветление по ул. “Шести септември“ в столицата

Започна изпълнението на проекта за ново осветление по ул. “Шести септември“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предвижда се да бъдат монтирани 19...

Сливен временно отлага изграждането на фотоволтаичен парк

Сливен отлага временно инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаичен парк. Това коментират от администрацията в града. Темата ще бъде отново дискутирана през есента,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ