27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

До два месеца приключва ремонтът на централния площад в Асеновград

До два месеца трябва да приключи ремонтът на централния площад в Асеновград, съобщиха от общинската администрация. Към момента предстои така нареченото „обличане“ на сцената на площада „Академик Николай Хайтов“. Вече тече и изпълнение на озеленяването, като е готова за работа и изградената поливна система.

Междувременно започна и ремонт на първо ниво, където предстои да се направят всички настилки в зоните, включени в проекта. Ще се изгради часовникова кула, около която ще бъдат обособени кътове за отдих с тревни площи със засадена растителност.

Периметърът, който обхваща първият етап от проекта, е в рамките между община Асеновград, хотел „Асеновец“ и сградата на РУ-Асеновград. Планирано е строителните работи да приключат към края на август. Срокът за документалното оформяне и представянето на обекта пред управляващия орган Оперативна програма „Региони в растеж“ е декември тази година.

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ