4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

До два месеца приключва ремонтът на централния площад в Асеновград

До два месеца трябва да приключи ремонтът на централния площад в Асеновград, съобщиха от общинската администрация. Към момента предстои така нареченото „обличане“ на сцената на площада „Академик Николай Хайтов“. Вече тече и изпълнение на озеленяването, като е готова за работа и изградената поливна система.

Междувременно започна и ремонт на първо ниво, където предстои да се направят всички настилки в зоните, включени в проекта. Ще се изгради часовникова кула, около която ще бъдат обособени кътове за отдих с тревни площи със засадена растителност.

Периметърът, който обхваща първият етап от проекта, е в рамките между община Асеновград, хотел „Асеновец“ и сградата на РУ-Асеновград. Планирано е строителните работи да приключат към края на август. Срокът за документалното оформяне и представянето на обекта пред управляващия орган Оперативна програма „Региони в растеж“ е декември тази година.

Related Articles

Домът на културата в Габрово е напълно обновен

Сградата на Дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово е напълно обновена. Основният ремонт и реконструкцията на сградата бяха изпълнени по проект „Развитие на...

От МРРБ: Велинград получава пари за пътна инфраструктура

Община Велинград е сред първите общини, подписали споразумения с МРРБ за инвестиционно проектиране на инфраструктура. Те са за финансиране на проектирането на пътна инфраструктура....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ