26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Доходност: Най-солидният инвестиционен актив остават офисите

Наемите на офис площите отбелязват плавно възстановяване след времето на пандемията. Те остават и най-солидният инвестиционен актив, независимо от несигурността на пазара. Това показва анализът на консултантската компания за бизнес имоти Cushman&Wakefield Forton за първата половина на 2022 г. От компанията отбелязват и известно раздвижване в сегмента на търговските площи, както и продължаващ интерес към придобиване и развитие на логистични проекти.

Сделките с офис площи доминират целия регион на Централна и Източна Европа през първата половина на годината, тъй като предлагат относителна стабилност в общата несигурност, обобщават от консултантската компания.

Според статистиката през първото тримесечие на 2022 г. офис имотните сделки са формирали почти 44% от общия обем на пазара при 36% за търговските площи и едва 13% дял на транзакциите с индустриални и логистични обекти.

Related Articles

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ