5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Доходност: Най-солидният инвестиционен актив остават офисите

Наемите на офис площите отбелязват плавно възстановяване след времето на пандемията. Те остават и най-солидният инвестиционен актив, независимо от несигурността на пазара. Това показва анализът на консултантската компания за бизнес имоти Cushman&Wakefield Forton за първата половина на 2022 г. От компанията отбелязват и известно раздвижване в сегмента на търговските площи, както и продължаващ интерес към придобиване и развитие на логистични проекти.

Сделките с офис площи доминират целия регион на Централна и Източна Европа през първата половина на годината, тъй като предлагат относителна стабилност в общата несигурност, обобщават от консултантската компания.

Според статистиката през първото тримесечие на 2022 г. офис имотните сделки са формирали почти 44% от общия обем на пазара при 36% за търговските площи и едва 13% дял на транзакциите с индустриални и логистични обекти.

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ