24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Доставят 10 локомотива Smartron за БДЖ до май 2021 г.

Десет нови локомотива Smartron ще пристигнат в България до май 2021 година в изпълнение на поръчката на „БДЖ – Пътнически превози”, съобщиха от компанията. Договорът бе подписан преди дни и е на стойност 55 544 816,10 лв. без ДДС. Предложената цена за изпълнение на поръчката е по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата в размер на 57.5 млн. лв. без ДДС. Цената включва стойност на локомотивите модел Siemens Smartron, техническа поддръжка и всички необходими резервни части и консумативи за срок от 3 години и 600 хил. км., както и транспорт, застраховка и въвеждане в експлоатация. Гаранционният срок за поддръжката на локомотивите е увеличен на 36 месеца, както и ще бъде проведено обучение на ремонтния и експлоатационен персонал на БДЖ за осигуряване на тяхната дългосрочна поддръжка.

Smartron е предварително конфигуриран локомотив, който комбинира всички предимства на стандартен продукт с доказаната технология на платформата Vectron. Предлага се в България, Германия и Румъния. Концепцията е базирана на доказаната платформа на локомотивите Vectron, чиято надеждност е демонстрирана с над 300 милиона изминати километра. Локомотивът е предназначен за стандартно междурелсие от 1435 мм и тежи около 83 тона.

Локомотивите от серията за България се предлагат за експлоатация в жп мрежа с променливо-токово захранване 25 kV. Те ще бъдат доставени в техния стандартен цвят Capri Blue. След доставката им в България локомотивите ще бъдат фолирани и брандирани по цветова схема, разработена и предоставена от БДЖ – Пътнически превози.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ