Домът ни става пъстър, топъл и уютен

0

Когато есента ни вдъхнови

Възползвайте се от даровете на природата и създайте специален декор за хладните месеци

20-120-9

Хладните сутрини и падащите пожълтели листа са потвърждение на факта, че есента не само дойде, но и вече трайно се настани в ежедневието ни. Възползвайки се от последните слънчеви лъчи, можем да направим нещо полезно за дома ни, а именно – да го подготвим за студените месеци. Така кротко ще се наслаждаваме на лошото време през прозореца с чаша чай, доволни от това, че жилището ни е напълно готово за изпитанията, които ще ни поднесе зимата. В списъка с всичко необходимо, което ще ни гарантира, че през следващите няколко месеца няма да се занимаваме с ремонти или с принудително закупуване на нови вещи и техника, задължително трябва да присъства и „премяната“ на къщата. Защото, освен пъстра, есента е и хладна, дъждовна, а понякога и мрачна, което провокира да търсим повече топлина и уют в прегръдките на дома. Извадете килимите и „облечете“ пода, за да сте сигурни, че няма да ви е студено.

20-11

Тук на помощ идват топлите тъкани, като памук и кадифе, плетивата и по-плътните материи. Дръжте подръка и меко одеяло, което да ви грее, докато лениво се излежавате на дивана в хола. Декорирайте с меки и удобни възглавнички, пришийте към старите едноцветни калъфки листа от червен, кафяв и жълт плат. Оригинално стоят и калъфки от конопени чували с бродерии на плодове и зеленчуци, пораждащи асоциации за събирането на есенната реколта. Подходящи за есенния декор са ленените и конопените платове. Те се съчетават отлично с цветовете на сезона и дават възможност да „творите“ върху тях с панделки, копчета и конци, рисувайки форми и надписи, присъщи за това време на годината.

20-820-16

Оцветете няколко плоски камъчета в оранжево, жълто, кафяво. Подредете ги в стъклен цилиндричен съд и прибавете към тях ароматна свещ.

Ако имате желание за по-големи промени, може да пробвате сезонни пердета и завеси. Тенденцията сред интериорните дизайнери за бърз и лесен начин за промяна облика на стаята е да заложите на пердетата в класически есенно-зимни цветове.

20-14

Те са топли, меки и земни. Дали ще изберете шоколадовокафяво и бежово, или ще предпочетете медените и тиквените нюанси, няма значение. С всеки от тях ще сте в крак със сезонната мода. В списъка с есенни цветове попадат още керемиденочервено, златисто, жълто и тъмнозелено. Ако в дома ви преобладават студените тонове, които не отговарят на есенното ви настроение, тогава заложете на детайлите. Възползвайте се и от даровете на природата през есента. Съберете шишарки, кестени и жълъди и с помощта на спрей ги украсете в цвят, който да пасва на този в помещението. Поставени в стъклена купа или в панер, те ще красят стаята и ще са явен знак, че вече сте на есенна вълна. За повече топлина и уют ще допринесат пламъкът на свещите, ароматът на карамелизирани ябълки или печена тиква.

20-12 20-7

Ако пък нямате желание за големи промени, предложението е да поставите в помещенията малки аксесоари, като керамична декорация в есенен стил или свещи с аромат на тиква и канела. Те също ще направят дома ви по-уютен и специален.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си