15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Доизграждат храм, започнат преди 15 години в Бобов дол

Община Бобов дол заложи средства за доизграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на миньорския град, информира БНР. Строежът на църквата е започнат през 2006 г., но по редица причини е все още във фаза „груб строеж“.

Това е вторият храм в Кюстендилско, изграждан от Общината. Първият – „Св. Петка“ – се намира в Невестино. Той беше осветен през лятото на миналата година.

Изграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на Бобов дол е благословено от двама патриарси – техни светейшества Максим и Неофит.

Повече от десетилетие обаче е само на основи – на около 160-170 кв. метра. През 2016 година строителството на храма беше възобновено, но пак спря.

Всички документи за изграждането на черквата са вече с изтекъл срок, затова се е наложило да се вадят нови документи. На този етап Общината има готовност храмът да бъде довършен.

Related Articles

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ