15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Доизграждат храм, започнат преди 15 години в Бобов дол

Община Бобов дол заложи средства за доизграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на миньорския град, информира БНР. Строежът на църквата е започнат през 2006 г., но по редица причини е все още във фаза „груб строеж“.

Това е вторият храм в Кюстендилско, изграждан от Общината. Първият – „Св. Петка“ – се намира в Невестино. Той беше осветен през лятото на миналата година.

Изграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на Бобов дол е благословено от двама патриарси – техни светейшества Максим и Неофит.

Повече от десетилетие обаче е само на основи – на около 160-170 кв. метра. През 2016 година строителството на храма беше възобновено, но пак спря.

Всички документи за изграждането на черквата са вече с изтекъл срок, затова се е наложило да се вадят нови документи. На този етап Общината има готовност храмът да бъде довършен.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ