26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Доизграждат храм, започнат преди 15 години в Бобов дол

Община Бобов дол заложи средства за доизграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на миньорския град, информира БНР. Строежът на църквата е започнат през 2006 г., но по редица причини е все още във фаза „груб строеж“.

Това е вторият храм в Кюстендилско, изграждан от Общината. Първият – „Св. Петка“ – се намира в Невестино. Той беше осветен през лятото на миналата година.

Изграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на Бобов дол е благословено от двама патриарси – техни светейшества Максим и Неофит.

Повече от десетилетие обаче е само на основи – на около 160-170 кв. метра. През 2016 година строителството на храма беше възобновено, но пак спря.

Всички документи за изграждането на черквата са вече с изтекъл срок, затова се е наложило да се вадят нови документи. На този етап Общината има готовност храмът да бъде довършен.

Related Articles

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ