20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Дискутират на конференция дигитализацията и ползите за строителния сектор

ХIII-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура, която ще се проведе от 1 до 3 октомври в Несебър е под надслов „Мисия Безопасни пътища”.

Във форума ще участват над 300 изявени български специалисти и около 20 инженери от други държави. В хода на конференцията ще бъдат представени 30 доклада, информират организаторите.

„Дигитализацията като тема е нова, така че първата ни цел е да обясним на колегите от строителния сектор що е то дигитализация и как те могат да спечелят, като се дигитализират. Тук не говорим само за бизнеса, а за държавната админитсрация, а и за науката. Втората ни цел е да стартираме дебат в обществото за това каква хората искат да бъде транспортната инфраструктура и оттам-нататък администрацията да започне да я планира според нуждите, желанията и възможностите на обществото“, коментира пред „Епицентър“ д-р инж. Христо Грозданов от Институт по транспортно строителство и инфраструктура.

Related Articles

От 30 май: „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия 2024“ в Бургас

От 30 май до 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн ще се проведе конференция „Дни на енергийната ефективност и...

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ