14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Дискутират на конференция дигитализацията и ползите за строителния сектор

ХIII-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура, която ще се проведе от 1 до 3 октомври в Несебър е под надслов „Мисия Безопасни пътища”.

Във форума ще участват над 300 изявени български специалисти и около 20 инженери от други държави. В хода на конференцията ще бъдат представени 30 доклада, информират организаторите.

„Дигитализацията като тема е нова, така че първата ни цел е да обясним на колегите от строителния сектор що е то дигитализация и как те могат да спечелят, като се дигитализират. Тук не говорим само за бизнеса, а за държавната админитсрация, а и за науката. Втората ни цел е да стартираме дебат в обществото за това каква хората искат да бъде транспортната инфраструктура и оттам-нататък администрацията да започне да я планира според нуждите, желанията и възможностите на обществото“, коментира пред „Епицентър“ д-р инж. Христо Грозданов от Институт по транспортно строителство и инфраструктура.

Related Articles

PORTICO – нова платформа за споделени знания за устойчиво градско развитие в ЕС

Новата платформа за споделяне на знания за устойчиво градско развитие в ЕС – Portico, ще бъде официално открита на 10 октомври. Това ще стане...

Габрово приключва проект за умно управление на отпадъците

Община Габрово приключва работа по екологичния проект, свързан с умното управление на отпадъците. Той се осъществи съвместно със „Скейл Лабс“ ЕООД и над 200...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ