27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

ДИМИТРОВДЕН! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛИ, АРХИТЕКТИ и ПРОЕКТАНТИ!

На 26 октомври- Димитровден, когато Православната църква чества Свети Димитър, отбелязваме и Деня на строителя. Днес празнуват всички строители, архитекти, проектанти, инженери, както и всички, които са ангажирани в сферата на строителния бизнес.

Професионалният празник на строителя e избран да се чества точно на Димитровден по стародавна традиция. Именно тогава е завършвала сезонната работа към която някога е спадало и дюлгерството и е ставало разплащането на работниците.

Възтановяването на честването му е обявено с решение на Министерския съвет от октомври 1996 г.

За Свети Димитър се знае, че е бил проконсул на Солун и е загинал мъченически за Христовата вяра на 26 октомври 306 г. Чества се като покровител на гърци, българи, сърби, руснаци.

Здраве, берекет и дълголетие за всички строители на България!

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ