Дигитални проекти трансформират затворени пространства

Фантазиите на австрийския художник Петър Коглер превръщат стандартни зали, галерии и фоайета в изкривени, усукани или под наклон магични светове

0

Динамиката на ежедневието и забързаният начин на живот слагат своя отпечатък и върху интериора. Нуждата от вариативност, бърза промяна и разнообразие в обзавеждането карат все повече хора и институции да прибягват до дигитални ефекти за оформлението на вътрешни пространства.

Международно признатият австрийски художник Петър Коглер (Peter Kogler) си е спечелил слава на истински магьосник в трансформациите на пространства. Той е в състояние да „хипнотизира“ всеки, който се докосне до неговите инсталации.

С помощта на бои, графични техники, видеоефекти и игра на светлини и сенки, той прави така, че обикновени зали, галерии и фоайета започват да изглеждат изкривени, усукани, овални или под наклон. А всеки, попаднал в тези помещения, с всяка изминала минута започва да се чувства като в нереален магнетичен свят.

Базираният във Виена артист е един от пионерите в дигиталното изкуство. В продължение на повече от 30 години той успява да изненада посетителите с различни трансформации на пространства. Изкуството му е търсено от компании, които менажират и подготвят зали за различни събития.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си