34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Детска и спортна площадка от екодървесина изградиха в Природен парк „Витоша“

Детска и спортна площадка посреща посетители край екостационар „Бели брези“ на Витоша. Малчуганите могат да практикуват различни спортни активности и занимания – катерене, ходене по въже, редене на пъзел, морски шах и други. Цялата зона и съоръжения са изградени от дървесина.

Площадката е част от Програмата на Столична община и Природен парк „Витоша“ за рехабилитация на туристическата инфраструктура в планината.

По същата програма на Витоша тази година са ремонтирани туристическата алея от местност Златни мостове – до местност Момина скала с дължина 1470 м, и алеята от местност Златни мостове до хижа „Кумата“ в два участъка с обща дължина 400 м. Почистени са от наноси и Симеоновските езера.

От 2020 година до момента чрез инициатива „София – европейска столица на спорта“ и Природен парк „Витоша“ са инвестирали над 530 000 лв. в подобряване достъпа до планината. Тази зима предстои да бъде отворена отново единствената „Шейни зона“, която се намира до хижа „Алеко“.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ