1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Детска и спортна площадка от екодървесина изградиха в Природен парк „Витоша“

Детска и спортна площадка посреща посетители край екостационар „Бели брези“ на Витоша. Малчуганите могат да практикуват различни спортни активности и занимания – катерене, ходене по въже, редене на пъзел, морски шах и други. Цялата зона и съоръжения са изградени от дървесина.

Площадката е част от Програмата на Столична община и Природен парк „Витоша“ за рехабилитация на туристическата инфраструктура в планината.

По същата програма на Витоша тази година са ремонтирани туристическата алея от местност Златни мостове – до местност Момина скала с дължина 1470 м, и алеята от местност Златни мостове до хижа „Кумата“ в два участъка с обща дължина 400 м. Почистени са от наноси и Симеоновските езера.

От 2020 година до момента чрез инициатива „София – европейска столица на спорта“ и Природен парк „Витоша“ са инвестирали над 530 000 лв. в подобряване достъпа до планината. Тази зима предстои да бъде отворена отново единствената „Шейни зона“, която се намира до хижа „Алеко“.

Related Articles

Улесняват правилата за проектиране на нови сгради с близко до нулево енергийно потребление

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-3 от 9.11.2022 г. за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради облекчава прилагането...

Ремонтът на пречиствателна станция „Ясна поляна“ ще приключи в края на 2024-а

Аварийната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ