15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Детска и спортна площадка от екодървесина изградиха в Природен парк „Витоша“

Детска и спортна площадка посреща посетители край екостационар „Бели брези“ на Витоша. Малчуганите могат да практикуват различни спортни активности и занимания – катерене, ходене по въже, редене на пъзел, морски шах и други. Цялата зона и съоръжения са изградени от дървесина.

Площадката е част от Програмата на Столична община и Природен парк „Витоша“ за рехабилитация на туристическата инфраструктура в планината.

По същата програма на Витоша тази година са ремонтирани туристическата алея от местност Златни мостове – до местност Момина скала с дължина 1470 м, и алеята от местност Златни мостове до хижа „Кумата“ в два участъка с обща дължина 400 м. Почистени са от наноси и Симеоновските езера.

От 2020 година до момента чрез инициатива „София – европейска столица на спорта“ и Природен парк „Витоша“ са инвестирали над 530 000 лв. в подобряване достъпа до планината. Тази зима предстои да бъде отворена отново единствената „Шейни зона“, която се намира до хижа „Алеко“.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ