27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Детска и спортна площадка от екодървесина изградиха в Природен парк „Витоша“

Детска и спортна площадка посреща посетители край екостационар „Бели брези“ на Витоша. Малчуганите могат да практикуват различни спортни активности и занимания – катерене, ходене по въже, редене на пъзел, морски шах и други. Цялата зона и съоръжения са изградени от дървесина.

Площадката е част от Програмата на Столична община и Природен парк „Витоша“ за рехабилитация на туристическата инфраструктура в планината.

По същата програма на Витоша тази година са ремонтирани туристическата алея от местност Златни мостове – до местност Момина скала с дължина 1470 м, и алеята от местност Златни мостове до хижа „Кумата“ в два участъка с обща дължина 400 м. Почистени са от наноси и Симеоновските езера.

От 2020 година до момента чрез инициатива „София – европейска столица на спорта“ и Природен парк „Витоша“ са инвестирали над 530 000 лв. в подобряване достъпа до планината. Тази зима предстои да бъде отворена отново единствената „Шейни зона“, която се намира до хижа „Алеко“.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ