17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Дебют: Седмица на дизайна в Австралия

По-малко от месец остава до старта на Седмицата на дизайна в Австралия, която ще се открие в средата на март. В нейните рамки между 16 и 20 март ще се проведе Melbourne Design Fair.

Панаирът на дизайна в Мелбърн ще покаже най-добрия съвременен дизайн от над 100 австралийски автори и производители. Свои участия са потвърдили водещи галерии, студия и агенции. Ще бъдат показани проекти на две платформи: PRESENT – специални експозиции на дизайнери, и SELECT – кураторска изложба, на която са представени най-добрите работи.

PRESENT ще представи съвременен дизайн, експониран от 13 от водещите търговски галерии, дизайнерски организации, агенции и студия в Австралия. Ценителите могат да видят там мебели, осветление и предметен дизайн.

SELECT обединява работите на над 36 австралийски творци, като техните произведения за продажба ще могат да бъдат видени и закупени от изложбата.

Форумът за дизайн е по инициатива на National Gallery of Victoria в сътрудничество с Melbourne Art Foundation за Melbourne Design Fair и през 2022 година е първото му издание. Организаторите считат, че той ще подпомогне популяризирането на съвременния дизайн в региона. Ще даде възможност за директна продажба и поръчки на дизайнерски мебели и продукти, а на 19 март панаирът ще предложи и открити срещи на дизайнери и куратори с посетителите.

Related Articles

Предложение: Всеки вход със зарядна станция за електромобил

Улеснен режим за изграждане на зарядни станции в кооперации и блокове предвижда приетото на първо четене в парламентарната Комисия по енергетика изменение в Закона...

Кв. „Стадиона“ в Асеновград вече има своя „Ротари парк“

Новият квартал „Стадиона“ в Асеновград вече има и първата си детска площадка и парково пространство около нея. Този кът за отдих и забавления на...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ