11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Две са офертите за проектиране и изграждане на обходния път на Рудозем

Две са подадените и отворени оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител при изграждането на 2,4 км от път II-86 Средногорци – Рудозем и обходен път на гр. Рудозем /от км 132+920 до км 134+280 и от км 134+480 до км 135+530/. Второкласният път е основна пътна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще се изведе извън града и ще се улесни пътуването към бъдещия гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти. Индикативната стойност на поръчката е 8 329 000 лв. без ДДС. Първото отворено предложение е на: ДЗЗД „СРЕДНОГОРЦИ – РУДОЗЕМ 2023“, в което участват: „ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ“ ООД и „ГЕОСТРОЙ“ АД. Втората оферта е на ИСА 2000 ЕООД.

Обходният път ще преминава по съществуваща улица в Рудозем и по ново трасе, което ще пресича река Чепинска и след това ще се включва чрез кръстовище с път II-86 Средногорци – Рудозем. Трасето ще има две ленти за движение по 3,75 м и два тротоара по 1,5 м. Ще бъдат изградени 7 подпорни стени и 5 укрепителни стени. Проектът предвижда реконструиране на съществуващото триклонно кръстовище при 132-ри км в кръгово кръстовище, ремонт на моста над р. Арда при 133-ти км, преместване на инженерни мрежи – магистрален водопровод, електропреносни и телекомуникационни кабели.

За цялостното реализиране на проекта за обходен път програмата на АПИ предвижда изграждането на нов виадукт при 134-ти км на път II-86 Средногорци – Рудозем. В началото на юли т. г. е подписан договорът с избрания изпълнител за изготвянето на технически проект и строителството на обекта – „ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД. Стойността на договора е 4 990 000 лв. без ДДС.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ