16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Два проекта се борят в конкурса за обновяване на центъра на Плачковци

Два са идейните проекти, които се борят за спечелването на архитектурния конкурс, обявен от община Трявна, за модернизиране и благоустрояване на централната градска част на Плачковци. Разработките се разглеждат от компетентно жури, назначено от кмета на общината г-жа Силвия Кръстева и предстои да бъдат оценени.

Припомняме, че целта на архитектурния конкурс бе да представи оригинална и индивидуална нова съвременна визия на площадното пространство пред сградата на кметство Плачковци, която да го превърне в притегателно място за почивка и забавления на жители и гости на града. А именно – изграждане на място за провеждане на обществени събития, паркоустройство с прилежащ фонтан и осветление, паметник на Патриарх Евтимий, който е свързан с легенда за основаването на Плачковци. Това бяха и основните изисквания, заложени за изпълнение в архитектурните разработки.

Наградният фонд за победителя е в размер на 833,33 лв. без ДДС, който впоследствие ще има право да изготви и техническия проект за централната градска част на Плачковци.

 

Идеен проект, разработен от арх. Севастин Петров Олеков и арх. Георги Антонов Ангелов, Архистик ООД

        

Идеен проект, разработен от арх. Анна Неделчева Димитрова

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ