34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Два проекта се борят в конкурса за обновяване на центъра на Плачковци

Два са идейните проекти, които се борят за спечелването на архитектурния конкурс, обявен от община Трявна, за модернизиране и благоустрояване на централната градска част на Плачковци. Разработките се разглеждат от компетентно жури, назначено от кмета на общината г-жа Силвия Кръстева и предстои да бъдат оценени.

Припомняме, че целта на архитектурния конкурс бе да представи оригинална и индивидуална нова съвременна визия на площадното пространство пред сградата на кметство Плачковци, която да го превърне в притегателно място за почивка и забавления на жители и гости на града. А именно – изграждане на място за провеждане на обществени събития, паркоустройство с прилежащ фонтан и осветление, паметник на Патриарх Евтимий, който е свързан с легенда за основаването на Плачковци. Това бяха и основните изисквания, заложени за изпълнение в архитектурните разработки.

Наградният фонд за победителя е в размер на 833,33 лв. без ДДС, който впоследствие ще има право да изготви и техническия проект за централната градска част на Плачковци.

 

Идеен проект, разработен от арх. Севастин Петров Олеков и арх. Георги Антонов Ангелов, Архистик ООД

        

Идеен проект, разработен от арх. Анна Неделчева Димитрова

Related Articles

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ