26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните избори в края на октомври 2023-та година.

Дневният ред включва приемане на отчети за дейността на Управителния и Контролния съвет на сдружението за миналата година. Програма за дейността за тази година, отчет за изпълнението на бюджета на общинското сдружение за изминалата година и проектобюджет за настоящата.

Форумът стартира с приветствие на президента Румен Радев, а в следобедните часове е предвидена дискусия с участието на министър-председателя акад. Николай Денков, заместник министър-председателя Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев по актуални въпроси за взаимодействието на централната и местна власт.

На 28 февруари в Общото събрание на кметовете ще вземе участие министърът на регионалното развитие Андрей Цеков. Предстои избор на членове на Управителния и Контролния съвет за новия мандат. Той се извършва с тайно гласуване, като резултатите ще бъдат оповестени преди началото на утрешното заседание на Общото събрание. След това предстои процедура по издигане на кандидати за председатели на двата органа и избор също чрез тайно гласуване.

Related Articles

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ