12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Данъчни облекчения за работещи родители

До края на месец декември родителите могат да ползват данъчно облекчение за непълнолетните си наследници чрез своя работодател, напомнят от НАП. Задължително условие е родителят да няма публични задължения, подлежащи на принудително вземане.

Първият вариант, по който може да се ползват данъчните облекчения е чрез работодателя по основното трудово правоотношение на лицето. Служителят предоставя на работодателя си декларацията за данъчно облекчение за деца до 31 декември 2020 г.

Вторият начин е с подаване на годишната данъчна декларация за получени доходи през 2020 г. в НАП. Към годишната данъчна декларация се прилага и съответният образец на декларация за облекчение за деца.

Данъчното облекчение за 2020 г. дава възможност сумата от годишните данъчни основи да се намали в зависимост от броя на децата: с 200 лв. за едно непълнолетно дете; с 400 лв. – за две ненавършили пълнолетие деца; или с 600 лв. за три или повече непълнолетни деца. Отбивът от налога за всяко дете е съответно 20, 40 и 60 лева.

 

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ