22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Гърция облекчава строителните разрешения

Документите ще се издават без проверки от публичен орган

Разрешенията за строеж в Гърция ще се издават без проверки от публичен орган, според проектозакон на Министерството на околната среда, предава “Катимерини”.

Законът предвижда разрешителните да се издават автоматично, под пряката отговорност на главния инженер на съответния обект. Същевременно услугите по планиране на строителството изглежда вървят към премахване, тъй като вече няма да имат никаква съществена, лицензионна или контролна роля. Цялата документация и визата за строеж ще минават единствено с контрол на топографската диаграма.

Същият проектозакон удължава лицензите за екологичен бизнес, дори ако те са изтекли. Проектът беше внесен преди дни и се отнася основно до лицензирането на възобновяеми енергийни източници.

Всичко включено в новия проектозакон фактически води до отказ от задължението на държавата да одобрява, инспектира и контролира строителната дейност, коментират експерти от бранша.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ