9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Гърция облекчава строителните разрешения

Документите ще се издават без проверки от публичен орган

Разрешенията за строеж в Гърция ще се издават без проверки от публичен орган, според проектозакон на Министерството на околната среда, предава “Катимерини”.

Законът предвижда разрешителните да се издават автоматично, под пряката отговорност на главния инженер на съответния обект. Същевременно услугите по планиране на строителството изглежда вървят към премахване, тъй като вече няма да имат никаква съществена, лицензионна или контролна роля. Цялата документация и визата за строеж ще минават единствено с контрол на топографската диаграма.

Същият проектозакон удължава лицензите за екологичен бизнес, дори ако те са изтекли. Проектът беше внесен преди дни и се отнася основно до лицензирането на възобновяеми енергийни източници.

Всичко включено в новия проектозакон фактически води до отказ от задължението на държавата да одобрява, инспектира и контролира строителната дейност, коментират експерти от бранша.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

София: Завърши етап от реконструкцията на Централни хали

Емблематичните за София Централни хали ще отворят врати през пролетта на 2024 г., информират от чуждестранната верига, която придоби сградата и започна нейната реконструкция...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ