25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Графити артфестивал „Graff Express“ се завърна в подлеза на Централна автогара в София

11 художници превърнаха подлеза на Централната автогара в София в галерия за графити и стрийт артизкуство.

Най-добрите артисти в България се събраха, за да трансформират стени с над 700 кв. м площ в произведения на съвременното градско изкуство. Художествената намеса включва 8 български и 3 международни художници, които работиха рамо до рамо в продължение на три интензивни дни. Авторите на новите стенописи са Arsek & Erase, Brus (Италия), Bilos (Гърция), Epik, Felon, Gana, Glow, MazeOne, XPOME и Андрей Палвал от Украйна.

Graff Express е авторска идея на Николай Петров GLOW, с която цели да създаде ежегоден фестивал за графити изкуство, представящ най-вдъхновяващите автори и най-актуалните стилове в сферата. Фестивалът се откроява със своята свежа визуална идентичност, висококачествена селекция на художници и умело кураторско разпределение на работните площи.

Проектът „Graff Express“ се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2021 от Фондация „Ситиуайз“. Това е организация за облагородяване, систематизиране и създаване на градско пространство. Създадена е от активни художници, архитекти и дизайнери пряко свързани със световната urban art сцена. Фондацията действа спрямо актуалните за деня тенденции и има за цел да ги представи по достъпен и съвременен начин на местната аудитория. Фокусът ни пада върху систематично планирани микро и макро проекти, които през добавяне на нов куриран художествен слой в градската среда да консолидират съществуващият характер.

Related Articles

Изграждат православен храм в карловското село Марино поле

Православен храм ще има карловското село Марино поле. Кмет, духовници и съмишленици положиха основния камък на бъдещата църква. В основите на храма бе положена...

Ремонтират площада в Момчилград с два милиона и половина

С 2 милиона и 500 хиляди лева от държавния бюджет ремонтират градския площад в Момчилград. Настилката ще се замени с нова, която ще включва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ