13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Градски фестивал събира публика на брега на р. Янтра край Царевец

Най-новият градски фестивал „48 часа Варуша юг“, който ще се състои между 19 и 21 август във Велико Търново, ще бъде на интересна локация. Това е обновеният градски плаж на брега на р. Янтра. Зоната се намира в близост до Царевец, по недовършената улица Крайбрежна.

Това е крайречната ивица, която с помощта на активисти доброволци се е превърнала в приятно място за отдих на жителите и гостите на Велико Търново. Плажът е направен от дървени платформи, част от които са изнесени над водата. На мястото има малка пясъчна ивица на един от красивите завои на реката.

Още няколко подобни плажа и зони за риболов могат да се оформят по поречието на Янтра в чертите на града, което е заложено в проектът за улица Крайбрежна. За реализацията обаче се чака европейско финансиране.

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ