12 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Градски фестивал събира публика на брега на р. Янтра край Царевец

Най-новият градски фестивал „48 часа Варуша юг“, който ще се състои между 19 и 21 август във Велико Търново, ще бъде на интересна локация. Това е обновеният градски плаж на брега на р. Янтра. Зоната се намира в близост до Царевец, по недовършената улица Крайбрежна.

Това е крайречната ивица, която с помощта на активисти доброволци се е превърнала в приятно място за отдих на жителите и гостите на Велико Търново. Плажът е направен от дървени платформи, част от които са изнесени над водата. На мястото има малка пясъчна ивица на един от красивите завои на реката.

Още няколко подобни плажа и зони за риболов могат да се оформят по поречието на Янтра в чертите на града, което е заложено в проектът за улица Крайбрежна. За реализацията обаче се чака европейско финансиране.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ