14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Градски фестивал събира публика на брега на р. Янтра край Царевец

Най-новият градски фестивал „48 часа Варуша юг“, който ще се състои между 19 и 21 август във Велико Търново, ще бъде на интересна локация. Това е обновеният градски плаж на брега на р. Янтра. Зоната се намира в близост до Царевец, по недовършената улица Крайбрежна.

Това е крайречната ивица, която с помощта на активисти доброволци се е превърнала в приятно място за отдих на жителите и гостите на Велико Търново. Плажът е направен от дървени платформи, част от които са изнесени над водата. На мястото има малка пясъчна ивица на един от красивите завои на реката.

Още няколко подобни плажа и зони за риболов могат да се оформят по поречието на Янтра в чертите на града, което е заложено в проектът за улица Крайбрежна. За реализацията обаче се чака европейско финансиране.

Related Articles

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ