20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Градска художествена галерия – Пловдив с приз „Фасада на годината“

Градската художествена галерия – Пловдив  получи  приза „Фасада на годината“ за реставрираната Постоянна експозиция в Стария град.

Осемчленно жури от водещи архитекти от цяла България класира на първо място реставрираната Постоянна експозиция на Градската художествена галерия в Пловдив в ежегодния конкурс на Баумит.

Тя спечели приза в категория „Реновиране на исторически сгради“. С реставрацията на проекта на арх. Йосиф Шнитер от 1881 г. (Девическа гимназия) се заемат арх. Петко Костадинов, арх. Иван Костадинов, арх. Росица Митева и арх. Ангел Чуруков, „Арко тийм“ ООД, а изпълнението е възложено от Градската художествена галерия на специализираната фирма „Николай ОМ“ ЕООД. Архитектурното студио, строителите и инвеститорът получиха почетна статуетка и грамота.

Related Articles

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...

Монтират ново осветление по ул. “Шести септември“ в столицата

Започна изпълнението на проекта за ново осветление по ул. “Шести септември“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предвижда се да бъдат монтирани 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ