13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Градска художествена галерия – Пловдив с приз „Фасада на годината“

Градската художествена галерия – Пловдив  получи  приза „Фасада на годината“ за реставрираната Постоянна експозиция в Стария град.

Осемчленно жури от водещи архитекти от цяла България класира на първо място реставрираната Постоянна експозиция на Градската художествена галерия в Пловдив в ежегодния конкурс на Баумит.

Тя спечели приза в категория „Реновиране на исторически сгради“. С реставрацията на проекта на арх. Йосиф Шнитер от 1881 г. (Девическа гимназия) се заемат арх. Петко Костадинов, арх. Иван Костадинов, арх. Росица Митева и арх. Ангел Чуруков, „Арко тийм“ ООД, а изпълнението е възложено от Градската художествена галерия на специализираната фирма „Николай ОМ“ ЕООД. Архитектурното студио, строителите и инвеститорът получиха почетна статуетка и грамота.

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ