14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Градска тоалетна за над половин милион долара разгневи канадците

Плановете за изграждането на супермодерна градска тоалетна, струваща над половин милион долара, скандализира жителите на канадския град Ванкувър, съобщи телевизия Фокс.

Хай тек съоръжението трябва да бъде поставено в един от парковете на града и е на стойност 645 хиляди долара. Самата тоалетна струва 150 хиляди долара, а останалата сума е за изграждане на прилежаща инфраструктура, ВиК система и облагородяване на терена.

Американската компания, която предлага обществената тоалетна, гарантира, че тя има защита срещу вандали и любителите на графити. Градските власти пък я описват като същинско военно съоръжение поради нейната неуязвимост.

Жителите на Ванкувър обаче считат подобен харч за излишно разточителство. Изчисляват, че за същата сума може да бъде построена цяла вила, с няколко тоалетни при това.

За сега градските власти не са се отказали от инвестицията и планира да монтира скъпата тоалетна през есента на 2021 година.

Related Articles

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ