17 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Готов е STEM центърът в училище в Стара Загора

Училище в Стара Загора спечели проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” в модул „Класни стаи за креативни дигитални създатели“.

Откриването на иновативния образователен център ще бъде в началото на следващата учебна година, но вече са доставени 3D цветен принтер, 18 компютъра, LEGO -роботи Arduino и LEGO комплекти.

Готово е и модерното обзавеждане за замислените от училищния екип 5 зони за трансформация, които са визуализирани в детайлен интериорен проект. Така се реализира концепцията за иновативна образователна среда с използване интерактивни технологии за обучение.

Обособените пространства в STEM центъра ще осигурят подходяща творческа среда с фокус върху природните и инженерните науки, математиката и технологиите, убедени са от училището.

В ОУ „Св. П. Хилендарски“ в Стара Загора вече бе реализиран интериорен проект „Обичам моето училище“, чиято цел бе осигуряване на комфортна и релаксираща учебна среда. Всяка стая има свой дух: избран е цвят, който подхожда с индивидуалния фототапет, изработен в зависимост от предмета, който се изучава в нея. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, позитивни думички, послания и информация от учебния материал.

Фоайетата на трите етажа в училището са оформени като място за почивка. Темата на всяко представя красотата на България. На първия етаж – слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия – Розовата долина и на четвъртия – планините ни.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ