28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Готов е STEM центърът в училище в Стара Загора

Училище в Стара Загора спечели проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” в модул „Класни стаи за креативни дигитални създатели“.

Откриването на иновативния образователен център ще бъде в началото на следващата учебна година, но вече са доставени 3D цветен принтер, 18 компютъра, LEGO -роботи Arduino и LEGO комплекти.

Готово е и модерното обзавеждане за замислените от училищния екип 5 зони за трансформация, които са визуализирани в детайлен интериорен проект. Така се реализира концепцията за иновативна образователна среда с използване интерактивни технологии за обучение.

Обособените пространства в STEM центъра ще осигурят подходяща творческа среда с фокус върху природните и инженерните науки, математиката и технологиите, убедени са от училището.

В ОУ „Св. П. Хилендарски“ в Стара Загора вече бе реализиран интериорен проект „Обичам моето училище“, чиято цел бе осигуряване на комфортна и релаксираща учебна среда. Всяка стая има свой дух: избран е цвят, който подхожда с индивидуалния фототапет, изработен в зависимост от предмета, който се изучава в нея. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, позитивни думички, послания и информация от учебния материал.

Фоайетата на трите етажа в училището са оформени като място за почивка. Темата на всяко представя красотата на България. На първия етаж – слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия – Розовата долина и на четвъртия – планините ни.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ