24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Готов е проектът на разширението на Югоизточния обход на Пловдив

Готов е проектът на разширението на Югоизточен обход от възел „Скобелева майка“ в Пловдив до новото кръгово кръстовище на Асеновградско шосе. Очаква се, ръководството на АПИ да го представи официално в края на седмицата. В Агенцията се изготвя вече парцеларен план, който ще определи регулацията на пътя.

С разширението на тесния в момента път голяма част от трафика няма да преминава през града. Новото трасе ще бъде с две платна с по две ленти и разделителна ивица по средата. Шосето ще е 20 метра широко и 4,5 км. дълго. То е обявено за национален обект, а община Пловдив изцяло е финансирала проектирането.

Междувременно в АПИ върви търг за избор на проектанти за разширението на околовръстното шосе от Асеновградско шосе до магистралата /Югозападен обход/ с дължина 14,5 км. и шест кръстовища на две нива. Трасето ще е с габарит 23,5 метра, подобно на пътя от Пловдив за Асеновград – с две платна с по три ленти.

 

Related Articles

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ