16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Готов е новият учебен корпус на УНСС

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще приема студенти в нов учебен корпус от следващата академична година. Сградата вече е получила акт 16. С пускането й в експлоатация ще се облекчи работата на Университета, категорични са от ръководството.

Новият корпус на УНСС е една от най-големите инвестиции в образователната база в страната за последните години. Общата стойност на проекта е 11 706 200.00 лв., от които европейското съфинансиране е 3 824 077.72 лв. Националното съфинансиране е 674 837.24 лв., а собственото – над 7 млн. лв.

Сградата е построена по всички съвременни изисквания на пасивното строителство. А отоплението ще се осъществява посредством соларна инсталация. Ayдитopиитe ca мoдepни, c нaпълнo изгpaдeнa тexнoлoгичнa инфpacтpyктypa.

Постигната е главната цел на проекта – подобряване на качеството на образователната среда в сферата на висшето образование и повишаване на нейната привлекателност сред студентите. Осигурен е равен достъп на групите в неравностойно положение до образователните услуги. Това коментираха от ОП „Региони в растеж“ по повод откриването на новия корпус.

 

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ