28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Готов е новият учебен корпус на УНСС

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще приема студенти в нов учебен корпус от следващата академична година. Сградата вече е получила акт 16. С пускането й в експлоатация ще се облекчи работата на Университета, категорични са от ръководството.

Новият корпус на УНСС е една от най-големите инвестиции в образователната база в страната за последните години. Общата стойност на проекта е 11 706 200.00 лв., от които европейското съфинансиране е 3 824 077.72 лв. Националното съфинансиране е 674 837.24 лв., а собственото – над 7 млн. лв.

Сградата е построена по всички съвременни изисквания на пасивното строителство. А отоплението ще се осъществява посредством соларна инсталация. Ayдитopиитe ca мoдepни, c нaпълнo изгpaдeнa тexнoлoгичнa инфpacтpyктypa.

Постигната е главната цел на проекта – подобряване на качеството на образователната среда в сферата на висшето образование и повишаване на нейната привлекателност сред студентите. Осигурен е равен достъп на групите в неравностойно положение до образователните услуги. Това коментираха от ОП „Региони в растеж“ по повод откриването на новия корпус.

 

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ