13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Готова е първата картография на българската индустрия

Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия са готови с първа картография на българската индустрия. Картата е изготвена в партньорство с Българската работодателска асоциация „Иновативни технологии“, информират от двете ведомства.

Проектът съдържа информация с данни и подробни карти на 14 индустрии в страната, сред които автомобилна, IT, аутсорсинг, енергийна, машинна, мехатроника, хранително-вкусова, козметична, текстилна, водна и морска, мебелна, биотехнологии, възобновяеми енергийни източници и образование.

Картографирането на индустрията е свободно достъпно на специален сайт, който позволява избор на една или няколко индустрии, които визуализират на картата на страната всеки производител в конкретния сектор.

„БГ индъстри мап“ дава възможност да се избира още между представяне по брой заети или оборот, търсене по име на конкретна фирма и предоставя информация на ЕИК броя служители, приходите и нетния резултат на компанията.

 

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ