28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Готвят пълна забрана за строителство до 100 метра от брега

Управляващите готвят промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с която да се забрани напълно строителството в 100-метровата зона, прилежаща на морския бряг.

Тази тема е била обсъждана на коалиционен съвет, стана ясно от думите на шефката на екокомисията в парламента Ивелина Василева.

Какво ще стане обаче с обектите, които вече са построени, било въпрос, който все още се обсъжда, съобщава Darik News.

Василева посочи още, че няма да бъдат подкрепени предложенията на Валери Симеонов и група народни представители в Закона за биологичното разнообразие.

„Що се отнася до основното тяло на законопроекта, внесен от Министерски съвет, аз имам ангажимента да започна незабавни консултации с ЕК. Те ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство.

С това искаме да гарантираме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и приети текстове, само и единствено ако те в пълнота съответстват на изискванията на европейското законодателство“, обясни тя.

Related Articles

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ