19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Готвят нова отсрочка за общините без Общ устройствен план

Над 130 малки и големи общини у нас все още нямат влязъл в сила Общ устройствен план, а до изтичането на срока – 1 януари 2021 г. остават по-малко от два месеца.

Това създава пречка за развитието на инфраструктурата, на бизнеса, на строителството, на предприемачеството и не позволява развитието на икономическите процеси в тях. Поради тези причини депутати обмислят поредна отсрочка за изостаналите общини като им дават възможност дар изготвят и приемат ОУП до още две години – до 2023-а.

С удължаването на срока общините ще имат възможност, не само за преотреждане на земеделски земи за стопански и икономически цели, но и за приемане на Общ устройствен план.

 

Related Articles

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ