16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Голям икономически форум подготвя НСОРБ

XXXIV Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще се проведе на 19 и 20.09.2021 г. в к.к. „Албена“.

Програмата на събитието включва Икономически форум, дискусия по проблемите на децентрализацията и Форум за зелени политики, който е част от Конференцията за бъдещето на Европа.

Икономическата трансформация в Плана за възстановяване и устойчивост е сред основните теми на събитието. Успешни партньорства за активизиране на местния потенциал са другата фокусна точка за участниците.

Обществените медии в подкрепа на местното развитие или “Ако кметовете управляваха света” допълва работната програма на срещата на представителите на местните власти, частния и неправителствения сектор.

Друг основен панел на форума е „Преход към кръгова икономика: предизвикателствата пред общините, добри практики на местно ниво“.

В него ще се представят темите „Цялостни решения за зелено градско обновяване“, Интернет платформа „Зелен град“, както и добрия опит в градското развитие на община Парма (Италия)

В рамките на събитието ще се проведе и специализираното изложение „ОБЩИНСКО ЕКСПО“.

То дава възможност на бизнеса да представи свои стоки, продукти и услуги, от интерес и в подкрепа развитието на българските общини. Целта е да се открият области за сътрудничество и съвместна работа между частния сектор и общинските дейности. Общините пък могат да представят своя потенциал и многообразие, своите природни забележителности и културно-историческо наследство, своите инвестиционни намерения и проекти за икономическо развитие, постигнатите резултати и предлаганите публични услуги

Така чрез изложението фирмите могат да намерят общината с най-добри икономически и стратегически условия за развитие на своя бизнес, а общините да намерят свои инвеститори и партньори.

Участници, модератори и лектори на форума на НСОРБ ще бъдат, действащи министри, икономисти, финансисти, анализатори и кметове.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ