16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Глобиха община Дупница по европроект за саниране

Административният съд в Кюстендил потвърди санкция от 455 321 лв. на община Дупница по европорект за саниране на 7 многофамилни кооперации в града.

 Глобата е наложена от Управителния орган на ОП „Региони в растеж“. Съдът санкционира общината и с  още 8 500 лв. за деловодни разходи.

Размерът на санкцията е по два критерия. Първият е 5% от безвъзмездната финансова помощ по два договора с изпълнители за саниране. Вторият – 25% от финансовата помощ по 5 договора за саниране на жилищни кооперации по европроект, реализиран през 2020 г.

Нарушенията, установени от съда, са в изпълнение на процедурите и критериите по избора на изпълнители по дейностите за саниране. Нарушения са установени и в методиката по оценка на документацията на участниците в търга. Според съда това е създало възпиращ ефект за участие и не е създадена равнопоставеност за кандидатите. Решението може да се обжалва от община Дупница пред Върховния административен съд.

Това е втора сериозна санкция за общината в Дупница по ЗОП в частта за избор на изпълнител на дейности и обекти по европроекти.

 

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ