28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

„Главболгарстрой“ дари апаратура за диагностика на COVID-19

Намираме се в ситуация, в която личната отговорност към собственото здраве и това на околните, е основният фактор, който може да повлияе за ограничаване разпространението на Коронавирус (COVID-19), съобщиха от компанията.

Като работодател сме се постарали да подсигурим всички възможни средства за превенция на разпространението на вируса и да гарантираме оптимално защитена работна среда за служителите ни.

Като социално отговорна компания не можехме да останем безразлични към случващото се. Ето защо “Главболгарстрой“ дари средства за закупуване на дихателни апарати и друга необходима медицинска апаратура на Военномедицинска академия, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и „МБАЛ-Самоков”.

Компанията ни направи дарение и на пловдивската университеска болница „Пълмед“- автоматичен екстрактор за обработка на ДКЦ и РНК проби. Чрез нея медицинският комплекс ще гарантира по-бързата обработка на тестовете за covid-19 чрез PCR метод, а от там и по-бързите резултати за пациентите и гражданите, които самостоятелно извършват тестване за наличие на инфекция.

Надяваме се по този начин повече пациенти да получат достъп до лечение, както и да облекчим работата на българските лекари, заявиха от “Главболгарстрой“.

#ЗаедноЩеСеСправим

Related Articles

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ