24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Гимназията по архитектура и строителство в Ямбол раздаде награди

Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ в Ямбол и Община Ямбол наградиха победителите в конкурса за рисунка, графика и макет „Ида от древността, отивам в бъдещето“.

На церемонията присъстваха двама от заместник-кметовете на община Ямбол – Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов. „Благодаря на всички участници, че чрез техните творби ни давате възможност отново да видим колко красив е нашият град“, каза Енчо Керязов. Творбите бяха оценени от жури от преподаватели, дизайнери и фотографи.

              

В категория „Рисунка“ първо място беше присъдено на Мариана Желева и нейната творба „Църква „Свети Николай Чудотворец“. На втора позиция беше класирана рисунката на Йорданка Генкова –„Оцелял до днес, за да разказва“, а на трето място – Венелина Христова и „Духът на Ямбол“.

В категория „Макет“ бяха присъдени поощрителни награди на Александър Ангелов, Ванеса Георгиева, Василена Георгиева, Ясмина Алексиева, Деси Станчева и Емили Атанасова.

Бяха раздадени и награди в категория „Компютърна графика“, а също и поощрителни награди за най-добре представителите се в конкурса.

 

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ