Гигантски каменни ръце поддържат най-новия мост в планините над Да Нанг във Виетнам

0

Съоръжението свързва най-дългата лифтова дъга в света с горите, като пести на туристите изкачването на десетки стъпала

Да те понесат на ръце, е желание, което запазваме от деца до възрастни. Вероятно това подсъзнателно искане на човека е било част от мотивацията на архитектурния екип, проектирал най-новия мост в планините над Да Нанг (Da Nang) във Виетнам. Дъгата на атрактивното съоръжение е поддържана от две огромни ръце, които сякаш са обгърнали преминаващите. „Златният мост“, както е наречен от проектантите, е вече атракция за туристите, макар да е пуснат в експлоатация само преди два месеца. Гледан отстрани, мостът прилича на златна нишка, която две гигантски каменни божествени ръце издърпват от земята.

21-221-5

Съоръжението е разположено на повече от 1400 м надморска височина и включва 8 участъка с дължина около 150 м всеки. Мостът се намира близо до курорта Ба На Хилс в националния парк „Ба На нуй чуа” край град Да Нанг. Освен че е известно с приказната си природа, градчето Ба На Хилс е забележително и с най-дългата лифтова дъга в света, която е над 5 км. Основната задача на Златния мост е да свърже лифта с началото на горите, без да е необходимо изкачването на стъпала, които допреди изграждането на моста са били единственият вариант за придвижване.
21-8

Щастливците, които вече са посетили новата архитектурна придобивка на района, споделят, че се чувствали сякаш ходят по облаците, докато преминават през моста. Той разкрива и прекрасна панорамна гледка към планините наоколо.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си