33 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Германски туроператори „отписаха“ България като дестинация това лято

Немските туроператори анулираха всички туристически пакети за България за месеците май и юни. Причината е, че страната ни се намира в тъмночервената зона на германския институт „Роберт Кох“ като високо рискова зона за разпространение на Ковид 19.

Чартърната авиокомпания „Бългериън ер чартър“ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Наскоро това сториха и британските туроператори. Според някои турагенти, опериращи с немски туристи съществува минимална възможност за last minute програми за юли, август и септември. За да се случи това обаче, България трябва да успее да излезем от опасната червената зона до средата на май.

Анализатори на данни от от германските туристически бюра посочват, че България не е в топ 10 на дестинациите за пътувания през това лято, пише Травелнюз. Избраните за летни ваканции за 2021г. Са курорти във вътрешността на Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Гърция, Кипър и Хърватия.

Related Articles

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ