20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Германски туроператори „отписаха“ България като дестинация това лято

Немските туроператори анулираха всички туристически пакети за България за месеците май и юни. Причината е, че страната ни се намира в тъмночервената зона на германския институт „Роберт Кох“ като високо рискова зона за разпространение на Ковид 19.

Чартърната авиокомпания „Бългериън ер чартър“ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Наскоро това сториха и британските туроператори. Според някои турагенти, опериращи с немски туристи съществува минимална възможност за last minute програми за юли, август и септември. За да се случи това обаче, България трябва да успее да излезем от опасната червената зона до средата на май.

Анализатори на данни от от германските туристически бюра посочват, че България не е в топ 10 на дестинациите за пътувания през това лято, пише Травелнюз. Избраните за летни ваканции за 2021г. Са курорти във вътрешността на Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Гърция, Кипър и Хърватия.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ