20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Германска компания представи електрическо въздушно такси

Германската компания „Volocopter“ представи на изложение в Париж една от последните си разработки – електрическо въздушно такси. Целта на компанията е да произведе достатъчно бройки, за да може таксито да превозва пътници по време на Олимпийските игри във френската столица през 2024 г.

Машината, която прилича на малък хеликоптер, летя около 3 минути, преди отново да се приземи, по време на демонстрацията. Въздушното такси се издигна на височина от около 30 метра и измина близо 500 метра със скорост до 30 км/ч без хора на борда.

Компанията представи наскоро и своята визия за инфраструктурата на градските въздушни таксита. Идеята зад това е да се интегрират въздушните таксита в съществуващите местни транспортни структури и по този начин да се предложи допълнителна мобилност за до 10 000 пътници на ден.

Волокоптерите са самолети без електрически двигатели, които излитат и кацат вертикално и могат да летят автономно. Те трябва да са особено безопасни, тъй като всички критични полетни и контролни елементи са инсталирани излишно. Мултикоптерите са базирани на дрон технология, но са тдоста по-мощни. Производителите очакват по-голям обсег с по-нататъшното развитие на батерийната технология.

Related Articles

КСБ разработи пътна карта в помощ на желаещите да строят

Камарата на строителите в България публикува на сайта си пътна карта с практически съвети за осъществяване на всяка инвестиционна идея, свързана със строителство. Прагматичното...

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ