11 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Германска компания представи електрическо въздушно такси

Германската компания „Volocopter“ представи на изложение в Париж една от последните си разработки – електрическо въздушно такси. Целта на компанията е да произведе достатъчно бройки, за да може таксито да превозва пътници по време на Олимпийските игри във френската столица през 2024 г.

Машината, която прилича на малък хеликоптер, летя около 3 минути, преди отново да се приземи, по време на демонстрацията. Въздушното такси се издигна на височина от около 30 метра и измина близо 500 метра със скорост до 30 км/ч без хора на борда.

Компанията представи наскоро и своята визия за инфраструктурата на градските въздушни таксита. Идеята зад това е да се интегрират въздушните таксита в съществуващите местни транспортни структури и по този начин да се предложи допълнителна мобилност за до 10 000 пътници на ден.

Волокоптерите са самолети без електрически двигатели, които излитат и кацат вертикално и могат да летят автономно. Те трябва да са особено безопасни, тъй като всички критични полетни и контролни елементи са инсталирани излишно. Мултикоптерите са базирани на дрон технология, но са тдоста по-мощни. Производителите очакват по-голям обсег с по-нататъшното развитие на батерийната технология.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ