16 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Германска компания ще строи завод за електрически нагреватели в Русе

Германска компания за отоплителни и климатични системи за автомобили ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България, съобщиха от компанията.

Новият завод ще бъде построен в Русе до края на лятото на 2023 г. Размерът на инвестицията на този етап не се уточнява.

С тази стъпка компанията отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар.

При избора на локация са натежали добрите транспортни връзки на Русе, както и наличието на квалифицирани работници, които се подготвят в местния технически университет.

Компанията е избрала парцел с площ от около 80 хил. кв. метра в русенската индустриална зона „Слатина“ в източната част на града.

През следващите месеци ще бъде построена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г. до окончателното завършване на новата сграда.

Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът се предвижда да нарасне до 500 служители.

Related Articles

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ