5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Германска компания ще строи завод за електрически нагреватели в Русе

Германска компания за отоплителни и климатични системи за автомобили ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България, съобщиха от компанията.

Новият завод ще бъде построен в Русе до края на лятото на 2023 г. Размерът на инвестицията на този етап не се уточнява.

С тази стъпка компанията отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар.

При избора на локация са натежали добрите транспортни връзки на Русе, както и наличието на квалифицирани работници, които се подготвят в местния технически университет.

Компанията е избрала парцел с площ от около 80 хил. кв. метра в русенската индустриална зона „Слатина“ в източната част на града.

През следващите месеци ще бъде построена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г. до окончателното завършване на новата сграда.

Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът се предвижда да нарасне до 500 служители.

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ