8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Генуа – Европейска столица за Коледа 2022

Италианският град Генуа е определен за Европейска столица за Коледа 2022. Отличието се присъжда под патронажа на Европейския парламент от 2017-а година насам. Главният град на област Лигурия поделя приза с испанския град Сан Себастиан, предаде БНР.

За Генуа това признание има голямо значение за туризма. Описан като „величествен, издигащ се от морето, отразявайки слънчевата светлина на стотици сгради”, още от американския писател Марк Твен, Генуа е притегателен и сега със своите коледни базари, пищни витрини, светлинни украси и множество празнични прояви през декември.

Международното жури тази година заседава в Мадрид и изразява признателност към администрациите на всички градове, участвали в надпреварата.

Нейна цел е засилване на интеграцията между държавите, толерантност между общностите, съвместно съществуване и мир, които са в основата на европейските ценности.

Related Articles

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план

Три фонтана, водна каскада, лапидариум, две детски площадки, осветление, пейки и нова растителност ще има в най-стария парк в града Ремонтът на Дондуковата в Пловдив...

Улесняват правилата за проектиране на нови сгради с близко до нулево енергийно потребление

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-3 от 9.11.2022 г. за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради облекчава прилагането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ