11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Гаражи и паркоместа поскъпват главоломно

Гараж на цената на маломерен апартамент– така се движат офертите в доста случаи в София. Липсата на зони за паркиране изстреля в небесата стойността на гаражи и паркоместа, констатират брокери.

А разширяването на синята и зелената зона дават заявка, че поскъпването явно ще продължи. Какъв таван ще се стигне засега от бранша не прогнозират. Проверка на „Pariteni” показва, че гараж oт 27 кв. м нa столичния бyл. “Bитoшa” с много удобства и екстри се предлага за 62 160 евро, което е по 2302 eвpo нa кв. м. Зa cpaвнeниe двycтaeн aпapтaмeнт в coфийcкия квapтaл “Haдeждa” нaпpимep може да бъде купен доста по-евтино – за малко над 51 хил. eвpo.

Все по-често хората търсят място за два автомобила. Затова цената на закритите места за паркиране тегли нагоре. Гараж за две коли от 42 кв. м в кв. “Манастирски ливади” пък се продава за 34 хил. евро.

Цените на местата за паркиране в София започват от 6300 хил. евро. В големите градове в страната паркоместата варират между 5 и 15 хил.евро, в зависимост от локацията.

 

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ