20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Габрово с мобилeн пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата

След зимния период, в който мобилният пункт се движеше само по заявка, на 4 и 5 март, пунктът ще посети съответно кв. „Трендафил“ 1 и 2 и кварталите „Стефановци“, „Бойката“, „Златари“ и „Тончевци“. Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

Продължава и кампанията с награди. Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ