20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Габрово внесе 18 проекта по ПУДООС

Община Габрово кандидатства за финансиране чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) със седем проектни предложения за селата и три за града.

Проектите са част от националната кампания „Чиста околна среда – 2022 г.“ на Министерството на околната среда и водите. Те са свързани с изграждане на зони за отдих, почистване и облагородяване на общински терени. Общата стойност на подадените заявления е 149 919 лв.

Предложени са кътове за отдих в селата Враниловци, Гергини, Драгановци, Златевци, Райновци, Чарково и Яворец.

Включено е обновяване на кът за отдих на ул. „Свищовска“ № 86 в Габрово, създаване на зона за игра в квартал „Лисец“ и изграждане на „звездна“ зала на открито в Планетариума. За всеки от класираните обекти ще бъдат предоставени средства до 15 000 лв., като дейностите разчитат и на доброволния труд на гражданите.

В рамките на кампанията за финансиране на обща стойност 55 297 лв. кандидатстват също местните детски и учебни заведения. Подадени са проекти от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, училище „Христо Ботев“ и Центъра за специална образователна подкрепа, както и от детските градини „Мики Маус“, „Първи юни“, „Перуника“, „Младост“ и „Ран Босилек“. Те могат да получат до 7 500 лв. за свои екоинициативи.

Целта на дейностите е повишаване на екологичната култура, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у хората.

Одобрените проекти ще бъдат обявени на 8 април.

Related Articles

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ