3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

В Япония избраха йероглифа на 2020-а година

Йероглифът със значение „тясно“ или „близко“ е избран като символ на отиващата си 2020 г. в Япония. Това съобщи Японската федерация за тестване на йероглифични умения, която е провела гласуване сред населението на страната.

Изборът се дължи на факта, че в Япония, на фона на пандемията от коронавируса, изразът „Mitsu no Mitsu“, който се изписва с йероглиф „тясно“, стана много популярен. Само по себе си това е съкратена версия на трите фрази „ограничени пространства с лоша вентилация“, „тесни пространства с голяма тълпа от хора“ и „близък контакт между хората“. Всички те съдържат посочения йероглиф.

Именно тези три неща японските власти настояват да се избягват през цялата пандемия. Този израз често се използва от длъжностни лица по време на публични прояви. Много плакати с изображението на „Mitsu no Mitsu“могат да бъдат видени в градовете, призовавайки гражданите да вземат предпазни мерки като избягват тесни пространства и близък контакт между хората.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ