29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

В Япония избраха йероглифа на 2020-а година

Йероглифът със значение „тясно“ или „близко“ е избран като символ на отиващата си 2020 г. в Япония. Това съобщи Японската федерация за тестване на йероглифични умения, която е провела гласуване сред населението на страната.

Изборът се дължи на факта, че в Япония, на фона на пандемията от коронавируса, изразът „Mitsu no Mitsu“, който се изписва с йероглиф „тясно“, стана много популярен. Само по себе си това е съкратена версия на трите фрази „ограничени пространства с лоша вентилация“, „тесни пространства с голяма тълпа от хора“ и „близък контакт между хората“. Всички те съдържат посочения йероглиф.

Именно тези три неща японските власти настояват да се избягват през цялата пандемия. Този израз често се използва от длъжностни лица по време на публични прояви. Много плакати с изображението на „Mitsu no Mitsu“могат да бъдат видени в градовете, призовавайки гражданите да вземат предпазни мерки като избягват тесни пространства и близък контакт между хората.

Related Articles

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ