24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

В центъра на Пловдив: Откриха нов паркинг със 139 места

Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в карето между бул. „Шести септември“, бул. „Източен“ и ул. „Райно Попович“. Паркингът разполага и с 8 места за инвалиди. Той е с 3350 кв. м. настилка от паваж, изградени са нови тротоари в зоната, обособени са зелени площи, поставено е и осветление.

Теренът от 4 200 кв.м. дълго време е бил превърнат в сметище. Благоустроен е след множество жалби на граждани в район „Централен“. При почистването са изнесени 8000 тона битови и строителни отпадъци. После е направено цялостно отводняване на терена и изградено пътно легло.

„Задължително условие за район „Централен“ бе съоръжението да има повече зеленина. Именно затова е монтирана и специална напоителна система“, посочва районният кмет Георги Стаменов.

Паркингът може да се ползва и като буферен, заради близостта си с идеалния център на Пловдив, коментират от администрацията. В Община Пловдив се обсъждат предложения за създаването на буферни паркинги и в други райони на града, за да намалее автомобилният трафик в центъра.

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Обновяват сградата на Драматично-кукления театър в Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност 1...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ