15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

В събота и неделя: Метрото по Линия 3 няма да превозва пътници

Метрото по Линия 3 няма да превозва пътници в събота и неделя – 10 и 11 април, за да се свържат със софтуера системите на новото трасе до „Горна баня“, съобщи Столична община.

В реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от МС „Овча купел“ до МС „Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация.

За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт.

Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“.

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в базите на изпълнителя в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София.

Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ж.к. ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия.

Related Articles

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ