14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

В София: 3 млн. лв. ще струва реновирането на Центъра за психично здраве

Допълнителна сграда и над 3 млн. лева за ремонт на Центъра за психично здраве – София ще осигури Министерство на здравеопазването.

Ведомството е решило да апортира сграда-държавна собственост в капитала на „Център за психично здраве – София“, в близост до столичния бул. „Сливница“. След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота. Последваща стъпка е министерството да отпусне и средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата.

По първоначална оценка на експерти стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева.

Амбициите на здравното ни ведомство са да се гарантира ускорено проектиране; обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение. А прогнозите – по-голямата част от дейностите по обновление да приключат до края на 2021 г.

 

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ