23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

В София: 3 млн. лв. ще струва реновирането на Центъра за психично здраве

Допълнителна сграда и над 3 млн. лева за ремонт на Центъра за психично здраве – София ще осигури Министерство на здравеопазването.

Ведомството е решило да апортира сграда-държавна собственост в капитала на „Център за психично здраве – София“, в близост до столичния бул. „Сливница“. След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота. Последваща стъпка е министерството да отпусне и средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата.

По първоначална оценка на експерти стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева.

Амбициите на здравното ни ведомство са да се гарантира ускорено проектиране; обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение. А прогнозите – по-голямата част от дейностите по обновление да приключат до края на 2021 г.

 

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ