11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

В Силистра: Започна ремонт на стадион „Луи Айер“

С осигурени от Министерския съвет 1 600 000 лева започна основен ремонт на стадион „Луи Айер“в Силистра. По проект ще бъде изградена автоматизирана поливна и дренажна система на футболното игрище, ще се подмени настилката на лекоатлетическата писта с ИААФ настилка, ще бъдат изградени два тенис корта с акрилна настилка, игрище за футбол на малки вратички с настилка от изкуствена трева. Ще се ремонтира също така и прилежащата сграда от източната страна на стадиона.

Освен това ще бъдат подменени 2 000 седалки, като се възстановят настилките около тях, и ще се освежи централният вход на стадиона.

Предстои още ремонт или подмяна на водопроводната, канализационната и електрическата инсталации, както и подмяна на дограма, хидроизолация по покриви, тераси, спомагателни и съпътстващи дейности, възстановяване на обрушени участъци и освежаване на фасадата на основната сграда на обекта.

Снимка: Димитър Пецов

Related Articles

САБ организира конференция „Образованието – придвижване от мрак към светлина”

Съюзът на архитектите в България организира конференция на тема „Образованието – придвижване от мрак към светлина. Училището – пространство за знания“. Събитието ще се...

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ