14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

В Силистра: Започна ремонт на стадион „Луи Айер“

С осигурени от Министерския съвет 1 600 000 лева започна основен ремонт на стадион „Луи Айер“в Силистра. По проект ще бъде изградена автоматизирана поливна и дренажна система на футболното игрище, ще се подмени настилката на лекоатлетическата писта с ИААФ настилка, ще бъдат изградени два тенис корта с акрилна настилка, игрище за футбол на малки вратички с настилка от изкуствена трева. Ще се ремонтира също така и прилежащата сграда от източната страна на стадиона.

Освен това ще бъдат подменени 2 000 седалки, като се възстановят настилките около тях, и ще се освежи централният вход на стадиона.

Предстои още ремонт или подмяна на водопроводната, канализационната и електрическата инсталации, както и подмяна на дограма, хидроизолация по покриви, тераси, спомагателни и съпътстващи дейности, възстановяване на обрушени участъци и освежаване на фасадата на основната сграда на обекта.

Снимка: Димитър Пецов

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ