26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

В Сандански изграждат Младежки център с пари от План за възстановяване и устойчивост

Младежки център със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост ще се изгражда в Сандански, информират от Общината. Той ще е в пустееща сграда в парк „Свети Врач“, изградена преди повече от 40 години, която ще бъде цялостно реновирана и преустроена. Автори на проекта са арх. Любомир Парапанов и арх. Богдан Радичев от архитектурно студио „Inset“.

Идеята е трансформирайки съществуващата сграда, да се запази автентичността на архитектурата й. Предвижда се стъклена обвивка на сградата, с идея тя да се слива със средата, отразявайки във фасадите си зеленината на парка през деня, а вечерта да има подходящо осветление. Специфичните архитектурни и конструктивни елементи ще бъдат реновирани и запазени в интериора. Обособява се нов главен вход под козирка, също и нов вход за зареждане. Към сградата ще има и асансьор.

На първия етаж проектът предвижда фоайе, асансьор, стълбище, коридор, санитарни възли, помещение за приемане на кетъринг и две многофункционални зали с възможност за обединяване.

В голямата зала с двойна височина се предвижда изграждането на две платформи с възможност за повдигане на част от пода като сцена или подиум.

На втория етаж ще има фоайе, коридор, кабинети за медиатор, специалисти и управител, както и зала за дигитални компетенции.

Предвижда се изграждането на дървен плосък „зелен“ покрив с килим от устойчиви растения. Предвижда се центърът да е с капацитет до 450 души.

Общият бюджет е 1 799 270, 00 лв. и включва изпълнението строително- ремонтните дейности, цялостно оборудване на сградата и обезпечаване на младежкия център с персонал.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ