10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

В Сандански изграждат Младежки център с пари от План за възстановяване и устойчивост

Младежки център със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост ще се изгражда в Сандански, информират от Общината. Той ще е в пустееща сграда в парк „Свети Врач“, изградена преди повече от 40 години, която ще бъде цялостно реновирана и преустроена. Автори на проекта са арх. Любомир Парапанов и арх. Богдан Радичев от архитектурно студио „Inset“.

Идеята е трансформирайки съществуващата сграда, да се запази автентичността на архитектурата й. Предвижда се стъклена обвивка на сградата, с идея тя да се слива със средата, отразявайки във фасадите си зеленината на парка през деня, а вечерта да има подходящо осветление. Специфичните архитектурни и конструктивни елементи ще бъдат реновирани и запазени в интериора. Обособява се нов главен вход под козирка, също и нов вход за зареждане. Към сградата ще има и асансьор.

На първия етаж проектът предвижда фоайе, асансьор, стълбище, коридор, санитарни възли, помещение за приемане на кетъринг и две многофункционални зали с възможност за обединяване.

В голямата зала с двойна височина се предвижда изграждането на две платформи с възможност за повдигане на част от пода като сцена или подиум.

На втория етаж ще има фоайе, коридор, кабинети за медиатор, специалисти и управител, както и зала за дигитални компетенции.

Предвижда се изграждането на дървен плосък „зелен“ покрив с килим от устойчиви растения. Предвижда се центърът да е с капацитет до 450 души.

Общият бюджет е 1 799 270, 00 лв. и включва изпълнението строително- ремонтните дейности, цялостно оборудване на сградата и обезпечаване на младежкия център с персонал.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ