8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

В Русе одобриха Програмата за достъпна архитектурна среда на територията на общината

Общинският съвет в Русе одобри Програмата за достъпна архитектурна среда на територията на общината. Тя цели да се постигне равен достъп до обществени сгради, институции и публични зони на гражданите с увреждания и родителите с детски колички. Периодът на планираните дейности е 2022-2023г. Приоритетно по програмата ще се работи за подобряване средата в множество обществени сгради – здравни заведения, образователни институции, социални услуги, спортни обекти, културни институции, общински учреждения, транспортна инфраструктура, както и жилищни сгради.

Финансирането на дейностите по програмата ще се осъществява както от бюджетите на съответните организации, така и по програми и проекти с национално и европейско финансиране.

През март бе създадена работна група към Община Русе. Задачата на членовете ѝ бе да изготвят обстоен анализ на средата, да дадат предложения за подобряването ѝ с оглед придвижването на хора с увреждания и родители с детски колички, и да посочат конкретни възможности за включване в национални и европейски програми за финансиране.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ