27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

В Русе одобриха Програмата за достъпна архитектурна среда на територията на общината

Общинският съвет в Русе одобри Програмата за достъпна архитектурна среда на територията на общината. Тя цели да се постигне равен достъп до обществени сгради, институции и публични зони на гражданите с увреждания и родителите с детски колички. Периодът на планираните дейности е 2022-2023г. Приоритетно по програмата ще се работи за подобряване средата в множество обществени сгради – здравни заведения, образователни институции, социални услуги, спортни обекти, културни институции, общински учреждения, транспортна инфраструктура, както и жилищни сгради.

Финансирането на дейностите по програмата ще се осъществява както от бюджетите на съответните организации, така и по програми и проекти с национално и европейско финансиране.

През март бе създадена работна група към Община Русе. Задачата на членовете ѝ бе да изготвят обстоен анализ на средата, да дадат предложения за подобряването ѝ с оглед придвижването на хора с увреждания и родители с детски колички, и да посочат конкретни възможности за включване в национални и европейски програми за финансиране.

Related Articles

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ