5 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

В Русе започна изграждането на нова спортна зала с басейн

Първа копка за изграждането на спортна зала с плувен басейн бе направена в русенския квартал „Дружба“. „Това ще бъде една от най-модерните спортни бази в града“ заяви заместник-кметът Енчо Енчев при старта на строителните дейности. Комплексът ще бъде изграден в двора на СУ “Васил Левски”

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Магдалина Илиева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО- Русе Росица Георгиева, настоящият директор на училището Красимира Иванова, както и доскорошният – Галин Ганчев.

Ръководството на общината се надява обектът да бъде изграден по-бързо от предвидените 5 години. Според изпълнителя – русенската фирма „Адис Калинов“, залата може да е готова до 3 години.

Това е единият от двата големи инфраструктурни проекта, които ще се реализират на територията на СУ „Васил Левски“. През пролетта започва строежът и на новия училищен корпус.

Спортният комплекс ще има игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места, плувен комплекс, разположен в сутеренното ниво, съблекални за отборите, стаи за треньори, съдии, лекари и учители. Залата ще разполага и със СПА център с фитнес зала и комфортни фоайета.

Ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания до всички нива в сградата

 

Related Articles

На 20 февруари: Пускат движението през тунел „Железница“

Съоръжението е с дължина около 2 километра На 20 февруари ще бъде пуснато движението през тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Съоръжението...

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ