27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

В Русенско са вложени над 33 хил. лв. за изграждане и ремонт на военни паметници

33 850 лева са били необходими за изграждането на 2 военни паметника и възстановяването на 11 други в Русенско през последните 4 години.

14 300 лв. са били разпределени към община Ценово. С общо 11 700 лв. са изградени Мемориал на загиналите във войните за национално обединение в село Новград, както и паметна плоча на загубилите живота си във войните. Още 2 600 лв. са били отделени за ремонт на паметна плоча на отдалите живота си за родината в Отечествената война през 1944 – 1945 година в село Кривина, както и за почистване на паметника на загиналите във войните в Джулюница.

В община Сливо поле не са изграждани нови паметници, но за сметка на това са ремонтирани и почистени такива в четири населени места. Става дума за селата Голямо Враново, Ряхово, Бабово и Юделник. Използваните средства за целта са 10 400 лв. В община Две могили за 3850 лв. са ремонтирали и почистили два паметника. Става дума за тези в Бъзовец и Батишница. Ремонтите на паметници в Копривец, Стърмен и Дряновец през 2019 г. са стрували 2500 лв.

В община Русе са извършени два ремонта на паметници. Дейностите са били за общо 2800 лв. Всички посочени средства са били осигурени от държавния бюджет. 

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Дупница реализира „зелен“ проект заедно с Крива паланка

Проект за подобряване на зелените зони и парковите пространства за над 800 000 лева стартира Община Дупница заедно с Крива паланка по Програмата за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ